Ga naar de inhoud
Cookies?
Om uw gebruikerservaring te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Lees meer

Fietsplan in een nieuw jasje

Een fiets van de zaak. Per 1 januari 2020 bestaat er een nieuwe fietsregeling. Een interessante regeling: De leasefiets voor werkgevers, werknemers en ZZP’ers. Vanuit Jansen2Wielers hebben we een speciaal onderdeel ingericht: 2wielerlease.nl.

Fietslease
Wilt u meer weten of ook leasen met 2wielerlease?
Leonard Uw specialist in fietslease
Fietslease brochure

“Fietsplezier mogelijk maken, daar zetten we alles op in“

Jansen 2wielers

Fietsplan in een nieuw jasje!

Een fiets van de zaak. Per 1 januari 2020 bestaat er een nieuwe fietsregeling. Een interessante regeling: De leasefiets voor werkgevers, werknemers en ZZP’ers. Vanuit Jansen2Wielers hebben we een speciaal onderdeel ingericht: 2wielerlease.nl. Om u optimaal te kunnen adviseren over de mogelijkheden, voordelen en bijbehorende regelgeving. Kijk voor meer informatie op www.2wielerlease.nl.

Deze nieuwe fietsregeling maakt de fiets van de zaak aantrekkelijk. Voor u en/of uw bedrijf. Zo is het mogelijk om tegen 7% bijtelling een zakelijke fiets te rijden. Bovendien loopt het fiscaal voordeel op tot wel 85%. De fiets is ook nog eens het meest duurzame vervoermiddel. Binnenkort ook op de leasefiets naar het werk?

Fietslease
Fietslease

Hoe werkt de bijtelling?

Als de werkgever de fiets voor privégebruik ter beschikking stelt aan de werknemer, is er sprake van ‘loon in natura’ en is er een forfaitaire bijtelling verschuldigd. Dit principe is gelijk aan de leaseauto, met twee verschillen:

  • Het bijtellingspercentage is 7% van de consumentenadviesprijs ongeacht het type fiets.
  • Woon-werkverkeer geldt binnen de fietsregeling ook als privégebruik; er bestaat dus geen ‘0 % tarief’

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden, regelgevingen en voordelen. Kijk voor meer informatie op 2wielerlease.nl of neem contact op met één van onze adviseurs.

Meer informatie?
Vraag het gratis magazine aan op www.2wielerlease.nl/magazine-aanvragen. Liever meteen een adviesgesprek aanvragen? Klik dan hier!

Win-win
Het doel van de overheid met deze nieuwe regeling is om het fietsen te stimuleren. Dat moet Nederland vergroenen en werkend Nederland fitter en vitaler maken. Wie regelmatig fietst is volgens onderzoek jaarlijks gemiddeld 2 dagen minder ziek. De werkgever bespaart daarnaast nog eens op eventuele parkeerkosten en uitgaven voor een leaseauto. En niet onbelangrijk: de leasefiets past in een duurzamer mobiliteitsbeleid.

Hoe werkt het?
Per 1 januari 2020 betalen fietsers die een fiets ter beschikking krijgen van de werkgever, jaarlijks slechts 7 procent bijtelling berekend over de catalogusprijs van de fiets. Daarmee lijkt het gebruik van de leasefiets heel erg op het (privé)gebruik van de leaseauto. Een verschil is dat de bijtelling binnen de vrije ruimte van de WKR mag worden verrekend, waardoor de medewerker niets betaalt. Wel moet een eventuele reiskostenvergoeding over de gefietste woon-werkkilometers worden ingeleverd. De maandelijkse leasekosten komen voor rekening van de werkgever. Bij overschrijding van de vrije ruimte betaalt de werkgever wel 80% eindheffing.

Werkgever faciliteerd Gedeelde investering Werkgever investeert
Aanschafwaarde
2.500,00
2.500,00
2.500,00
Leasetarief
90,00
90,00
90,00
Bijdrage per maand door de werkgever
0,00
50,00
90,00
Netto bijdrage per maand werknemer
53,00
35,00
5,50

Kunnen wij u ergens mee helpen?